2014 Yılı Yasaklı Site Sayısında Rekor Kırıldı

2014 Yılı Yasaklı Site Sayısında Rekor Kırıldı

PAYLAŞ

 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) 2014’ün bitmesine iki ay kala, bir yıl içinde yasaklanan site sayısında rekor kırdı. TİB son yedi yıl içerisinde en çok erişim engelleme kararını 2014’te verdi.

Türkiye’de erişime engellenen web sitelerinin takibini yapan engelliweb.com’un yayınladığı istatistiklere göre TİB son yedi yıl içerisinde en çok erişim engelleme kararını 2014’te verdi.

engelliweb2

1 Kasım 2014 itibariyle sadece bu yıl 17 bin’den fazla web sitesi erişime engellendi ve toplam erişime engellenen site sayısı 60 bin’in üzerine çıktı. engelliweb1

TİB’in yetkilerinin genişletilmesi ile birlikte mahkeme ve savcılıklar tarafından verilen kararlarda da önemli bir azalma oldu. TİB tarafından verilen erişim engelleme kararları ise her yıl artış gösteriyor.

TİB Engellemeye Devam Edecek

2006 yılında toplamda sadece altı siteye erişim yasaklanmışken, Gezi eylemlerinin yaşandığı 2013’te toplam erişimi engellenen site sayısı 15 bin 923’e fırlamıştı.

​2014’te TİB, mahkeme ve savcılıklar tarafından Youtube.com, Twitter.com, Plus.google.com, Vimeo.com, Soundcloud.com, Scribd.com ve Issuu.com gibi siteler yasaklanmıştı.