Gün geçmiyor ki bildiğimiz bir ürünün, özü çıkarılarak yeni bir isimle gündeme gelmesin. Teknolojinin gelişmesiyle bu daha mümkün hale geliyor.
Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan Ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir.
Dayanıklılık süresi çok azdır. Piyasada 250 gramı yaklaşık 5 TL’den satılmaktadır. Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmemektedir. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygındır… Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besin maddesidir.
Ruşeym Nasıl Tüketilmelidir?
- Soğuk süt veya yoğurda karıştırılarak tüketilebilir.
- Taze veya kuru meyvelere ilave edilerek,
- Çorba ve salataların üzerine serpilerek,
- Yemeklere baharat olarak
tüketilebilir.
Ruşeymin Faydaları Nelerdir?
Afrodizyak Etkisi
Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahiptir. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanmaktadır.
Anti-Aging Etkisi
E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ruşeym ise E vitami deposudur.
Kalp Sağlığı
Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtilmektedir.
Sinir Sistemi
Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği bilinmektedir.
Kozmetikte Kullanımı
Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
Kısırlık
Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
Ayrıca tüm bunların yanısıra tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemesine olanak sağlayan ruşeym,içerdiği omega 3 ten zengi yapısıyla tıpkı balık gibi etki gösteriyor. Böylelikle zayıflamak isteyenler için de son derece uygun bir takviye oluyor.
Her şeyin fazlası zarar. Ruşeymin de fazlası zararlı. Fazla tüketilirse bağırsaklar çok yumuşar ve vücut çok su kaybeder.
Önemli Not
Yalnızca ”Çölyak Şupru hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi vurgulanmaktadır. Çünkü ruşeym bu hastalıkları tetiklemektedir.