Asus N56VZ Laptop İncelemesi

Asus N56VZ Laptop İncelemesi

PAYLAŞ

Uzun zamandır piyasada iyi satış rakamları yakalayan ASUS N56VZ modelini teknoloji marketlerde veya çevremizde görmeye alışkınız. Ancak ürünü daha önce yakından görmemiş olan okuyucularımız için cihaz hakkında biraz genel bilgi verelim. Cihazda kullanılan alüminyum malzemenin ürüne kattığı görsel zenginliğin yanı sıra, cihazı sağlamlık olarak da bir üst seviyeye çıkardığını ve daha kolay soğutma sağladığını belirtmekte fayda var. Cihazda yer alan ASUS Super Hybrid Engine II teknolojisi sayesinde sistem iki saniye gibi kısa bir süre de uyku modundan uyanarak kullanıma hazır hale geliyor.

asus_1-N56VZ

Tasarım:
ASUS N56VZ
’de kullanılan işlemciye göre cihazın farklı boyutlara sahip olduğunu belirtelim. i7 işlemci kullanılan model i3 ve i5 kullanılan modele oranla 0.16 mm daha kalın bir kasaya sahip. Ürünün gövde yüzeyi alüminyum malzemeden oluşuyor. Asus N56VZ’nin kapağında yine koyu renkli alüminyum kaplamaya yer verilmiş. Ön yüzeyde metalik gövdenin üstünde yer alan hoparlörler çok iyi konumlandırılmış. Cihazın tasarımına ve sıradan klavye görüntüsüne farklılık getiren ASUS, bu sayede cihaza farklı bir dinamizm katmış. Yeri gelmişken ASUS N56VZ’nin 2012’de Red Dot Design Ödülü de dahil olmak üzere bir çok ödüle layık görüldüğünü belirtmemiz gerek. Cihazın karanlıkta parlayan ASUS logosu ise, ürüne ayrı bir hava katıyor.

Ekstra:
Üründe LED aydınlatmalı klavye yer alıyor. LED aydınlatmalı klavye ile düşük ışık veya karanlık ortamlarda dizüstü bilgisayarınızda yazı yazarken veya internette surf yaparken daha rahat bir kullanım imkanı bulabilirsiniz. Cihazın yaklaşık ağırlığı 2.7 kg civarında ve alüminyum kasaya sahip bir ürüne göre bu ağırlık makul ölçülerde. Cihazın pil ömrü, kullanıma bağlı olarak 4-4.5 saat arasında değişiyor.

asus_4-N56VZ

Teknik Özellikleri

İşlemci:

Cihazda geniş bir işlemci yelpazesi yer alıyor. 3 ayrı işlemci modeline sahip ASUS N56VZ’de yer alan işlemciler; Intel Core i3 3110M, Intel Core i5 3210M ve Intel Core i7 3610QM. İşlemcilerin güncel olmadığını ancak performans olarak iş ve oyun amaçlı kullanımlarda sizi hayal kırıklığına uğratmayacağını söyleyebiliriz.

 

Ekran:
15.6 inç ekran genişliğine sahip cihazda 4:3 kesim de FULL HD (1920 x 1080) ve HD (1366 x 768) çözünürlükte görüntü alabiliyorsunuz. ASUS N56VZ, FULL HD çözünürlükte çok berrak ve net görüntüler sunabiliyor. Cihaz her ne kadar oyun bilgisayarı olarak geçmese de, Crysis 2’i yüksek çözünürlükte ve yüksek FPS ile oynayabiliyorsunuz. Cihazda NVIDIA GeForce GT 650M ekran kartı yer alıyor. 2gb ve 4GB olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip bu ekran kartı ile birçok grafik düzenleme işlemini sorunsuz bir şekilde yerine getirmek mümkün

Depolama:
ASUS N56VZ’e birden çok konfigürasyona sahip bir cihaz. Yelpazenin bu denli geniş olmasının sebebi hiç şüphe yok ki, cihazda yer alan depolama alanlarının çeşitliliği. ASUS N56VZ’de yer alan sabit diskler arasında 2.5″ SATA 500GB 7200 SSH, 500GB 7200 SSH, 500GB 7200 SSH, 500GB 7200 SSH, 500GB 7200 SSH ve 1TB 5400 yer alıyor. 

Çevre Birimleri:
Cihazda 1 x HDMI, 4 x USB 3.0, 1 x RJ45 LAN, 1x VGA Portu, 1 x SPIDIF ses çıkışı, 1 x miktofon girişi, 1 x kulaklık çıkışı mevcut. Bluetooth 4.0 ve 802.11 b/g/n kablosuz bağlantı birimleri de cihazda yer alıyor. ASUS N56VZ’de yer alan Bang & Olufsen ses sistemi son derece etkileyici performans sergiliyor. Cihazdan aldığınız ses kalitesi birçok bilgisayarın ses kalitesini geride bırakmaya yetiyor. Bon Jovi ile ses testine başladığımız ürünümüze Nicki Minaj’ın bol basslı müzikleri ile son verdik. Sonuç; ASUS N56VZ oldukça başarılı!

Artıları: ASUS N56VZ alüminyum gövdesi sayesinde kolay soğuyan bir yapıya sahip. Üstün ses performansı.

Eksileri: SSD hard disk seçeneğinden yoksun. Ortalama pil ömrü. Touchpad biraz daha hassas olabilirdi.

Sonuç:

Ürün ile ilgili son bir hatırlatma yapmak gerekirse, cihazın üst düzey performans sağlayan bir dizüstü olduğuna şüphe yok. Ancak, Asus N56VZ de yer alan Intel i7 işlemcinin 2012’nin 3. çeyreğinde Intel i3 ve i5 işlemcisinin ise 2012’nin 2. çeyreğinde piyasaya çıkan işlemciler olduğunu hatırlatmamızda fayda var. (Yani cihazda yer alan işlemciler yaklaşık 1.5 yaşında) Fiyat olarak giriş ve orta düzey seviyesinin üstünde olan ASUS N56VZ’e rakip bir çok cihaz piyasada mevcut.