Galaxy Note 3 İnceleme

Galaxy Note 3 İnceleme

PAYLAŞ

Daha zarif ve daha yetenekli Galaxy Note 3 incelemesi.

Serinin son üyesi Galaxy Note 3 kutusundan çıkar çıkmaz etkileyici duruşu ve deri arka kapağı ince zarif tasarımı ile kalbimizi çalıyor. Dokunmatik ekranlarda kullanmayı pek de sevmediğimiz kalem özelliği Galaxy Note 2 ile kapıları birazcık aralamıştı. Galaxy Note 3 ile ise tekrar dokunmatik kalem özelliği telefonun vazgeçilmez bir parçası olarak karşımızda. S-Pen hassasiyeti ve özellikleri ile akıllı telefon yeni bir boyut kazanmış. Geçtiğimiz aylarda Berlin, IFA fuarı kapsamında ilk kez dünya ile tanışan Note 3 üzerinden çok zaman geçmeden Türkiye pazarı ile buluştu. Galaxy Note 3’ün Galaxy S4’ün tasarımından biraz esinlendiğini söyleyebiliriz.GALAXY_Note_31

Galaxy Note 3’ün Galaxy Note 2’e göre kasası daha da küçüldü. Ama ekran boyutu 5.7 genişledi, çerçevesi daraldı ve ağırlığı 15 gr. kadar daha hafifledi. Eski kasasına göre 1.1 mm daha da inceldi. Galaxy Note 3 donanım ve performans olarak ilerlerken boyutlarını ve ağırlığından tasarruf ederek iyi noktalara gelmiş.
Galaxy Note 3′ün 5.7 inç ekranı 1920 x 1080 Full HD çözünürlük desteği sunuyor. Galaxy Note 3′ün ekranı yazı ve grafikleri oldukça net gösteriyor. Super AMOLED ekran tatmin edici seviyede yüksek parlaklığa ve yüksek görüş açılarına sahip. Ekranı güneş ışığı altında da rahat kullanıma olanak sağlıyor. Galaxy Note 3 ekran konusunda elinden geleni yapmış ve sahiplerini memnun edecektir.

GALAXY_Note_3(4)
Galaxy Note 3 Qualcomm Snapdragon 800 yongasetiyle sunuluyor. Performans açısından bu iki işlemci aşağı yukarı benzer grafik sergiliyor, ancak Snapdragon 800′lü versiyonda yer alan 4K video kayıt özelliği Türkiye’de satılan Exynos işlemcili cihazlarda yer almıyor.
Samsung Galaxy Note 3′te yer alan Exynos 5 Octa 5420 yongaset dört adet 1.9 GHz Cortex A15 çekirdek ve dört adet 1.3 GHz Cortex A7 çekirdek içeriyor. Teknik olarak 8 çekirdekli olan Note 3 aslında 4+4 olarak 8 çekirdekli. İhtiyaca göre düşük frekans ile çalışan 4 çekirdek devreye girerken yüksek performans gerektiren noktalarda yüksek frekans ile çalışan diğer 4 çekirdeği devreye sokarak performans ve güç tasarrufu sağlıyor. 3 GB RAM ile Samsung Galaxy Note 3 akıllı telefonlarda RAM çıtasını bir üst seviyeye çıkaran Galaxy Note 3, 16, 32 ve 64 GB’lık dahili hafıza seçenekleriyle birlikte satılıyor.
Kablosuz bağlantı özelliklerini yakından incelemekte oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Galaxy Note 3’de oldukça fazla kablosuz bağlantı özelliği sunan donanım birimi yer alıyor. 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 + LE, NFC, kızılötesi, A-GPS ve GLONASS destekli GPS. Mobil geniş bant tarafında HSDPA 42 Mbps, ve HSUPA Galaxy Note 3′ün microUSB portu MHL 2 desteği gibi çok fazla kablosuz bağlantı standart’ı Note 3’de yer alıyor.

GALAXY_Note_3(5)
Samsung Galaxy Note 3′ün USB 3.0 desteğinden söz etmekte fayda var. USB 3.0 desteğinden olan Galaxy Note 3′te alıştığımızdan farklı olacak şekilde yeni nesil microUSB portu ile karşımıza çıkıyor.
Bu port daha önce görmeye alışık olmadığımız iki parçalı yapıya sahip. MicroUSB uçlarının girdiği geniş bölüme ek olarak daha küçük boyutlu ikinci bir yuva daha içeriyor. Bu port geriye dönük desteğe de sahip ve USB 3.0 hariç eski tip veri transferleriniz için de kullanılıyor.
Android 4.3 Jelly Bean’in üstünde Samsung’un zengin özellikler ve işlevler barındıran TouchWiz kullanıcı arayüzü yer alıyor. TouchWiz kullanıcı arayüzü Samsung Galaxy S4′te gördüğümüz ara yüz ile hemen hemen aynı. Galaxy S4 ile tanıştığımız birçok görsel unsur, bileşen ve uygulama Galaxy Note 3′te de bulunuyor. S Health sağlık ve adım sayar uygulaması, fotoğraflardan albümler oluşturmayı sağlayan Anı Albümü, WatchON adını taşıyan ve Samsung Galaxy Note 3′ü bir uzaktan kumandaya çeviren uygulama Galaxy Note 3′te de karşımıza çıkıyor. Bu uygulamaların hepsini uygulama menüsü içinde yer alan Samsung klasöründe bulabilirsiniz. Samsung bu klasör altındaki bazı uygulamaları sadece indirme kısayolu olarak sunuyor, eğer indirmek isterseniz sizi Samsung Apps uygulama mağazasına yönlendiriyor. Buradan indirme yapmak için bir Samsung hesabı açmanız gerekmekte. Samsung hesabınızı yarattıktan hemen sonra uygulamaları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.