LG G2 İnceleme

LG G2 İnceleme

PAYLAŞ

LG’nin yeni amiral gemisi, G2, Eylül ayının sonlarında ülkemizde satışa sunuldu.


Piyasaya çıkmasının hemen ardından G2 Test merkezimizin de konuğu oluyor ve Full HD ekranı ile göz dolduruyor. Performans başarısı ile nam salmış LG G2’nin çalışma performansını bizde oldukça merak ediyoruz. Bizde kendi gözlerimizle G2’nin performansını görmek adına bir takım uygulamaları G2’e yüklüyoruz ve G2’i zorlu bir teste tabi tutuyoruz.
LG G2 üzerinde yaptığımız AnTuTu Benchmark test sonuçlarında cihaz 31768 skoru elde ediyor. Aynı test sonucunda Galaxy S4’ün aldığı skor sayısı yaklaşık 27000-28000 seviyelerindeydi. Geekbench 3 test sonuçlarında ise tek çekirdekte 854, dört çekirdekten elde ettiği puan sayısı 2190 oluyor. Aynı şekilde Samsung Galaxy S4 ‘ün Geekbench 3 test sonucunda tek çekirdekli işlemci testinde 755, dört çekirdekli işlemci testinden 2090 puan aldığını hatırlatalım. Bu iki testi de göz önüne aldığımız zaman tesadüf olmadığını ve LG G2’nin şuana kadarki testlerde Galaxy S4’e göre çok daha iyi bir performans sunduğunu görmüş oluyoruz.

lg_g2_lollipop

Ürün üst seviye akıllı telefon segmentinde yer almasına rağmen fiyat ve performans konusunda rakiplerine oranla en uygun cihazlar arasında yer alıyor. Qualcomm’un 2.27 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisi ve 2 GB Ram desteği ile akıllı cep telefonları arasında tam bir performans canavarı olmayı başarıyor. Sadece sunduğu performans ile değil cihaz bir bütün olarak sizi zamanla tanıyor ve sizin hayatınıza entegre oluyor. Zamanla e-mail adresinizi, adınızı, soyadınızı ezberliyor ve yeni yerlere kayıt olurken sizin yerinize kendisi dolduruyor. Gelen çağrılara cevap vermeniz için evet tuşuna basmanız gerekmiyor. Telefonu sadece kulağınıza götürecek hamleyi yapmanız yeterli telefonu kulağınıza götürdüğünüz zaman LG G2 karşı taraftan gelen çağrıyı otomatik olarak cevaplıyor.

Ürünün en büyük farklılıklarından birisi LG G2 de ses açma / kapama ve cihazı açma kapama düğmelerinin kasanın ön veya yan tarafında bulunmuyor olması. LG G2 de ses açma / kapama ve cihazı açma kapama düğmesi arka kapakta hemen kameranın altında yer alıyor. İlk deneyimlemelerde bu değişikliğe alışmak biraz bizi zorlasa bile, zamanla alışıyorsunuz. G2 hakkında ufak bir hatırlatma cihazın ön yüzeyinde hiçbir fiziksel tuş bulunmuyor. Ana ekran / Geri / Ayarlar tuşu ekranın alt kısmında dokunmatik ekran özelliğinden faydalanarak konumlandırılmış ve bu sayede ekran çerçevesi son derece az bir yer kaplayarak cihazın şık ve daha az yer kaplaması sağlanmış.

Cihazda yer alan işlemci performansı ve çekirdek hızının yüksek olması sanırım dikkatinizi çekmiştir. LG G2 de yer alan 4 çekirdekli ve 2.26 GHz hızında çalışan işlemciler yüksek oyun deneyimleri sunuyor ve uzun kullanımlar sonrasında cihazın biraz fazla ısındığını hatırlatalım. Cihazın piyasadaki akıllı telefonlara oranla üst seviye bir performans sunduğunu ve fiyat olarak uygun olduğunu son bir kez daha vurgulamakta fayda var.

 

 

 

 

PAYLAŞ
Önceki makaleYasaklı Sitelere Giriş
Sonraki makaleAlkali Beslenme Ve Alkali Diyet Nedir?
Gezegende.com, teknoloji, bilişim, sosyal medya ve internet odaklı haber portalıdır. 2013 Temmuz ayında yayına başlayan Gezegende.com'u yakından takip etmek için sosyal ağ hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz.