Aylık 170 milyon aktif kullanıcısıyla dünyanın önde gelen yaşam platformu LINE, Türkiye’de 10 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Sınır tanımayan hizmetleri ve Türkiye için yerelleştirdiği servisleri 10 milyon kullanıcıya ulaşmasında en büyük paya sahip.
Ağustos 2013’te Türkiye pazarına girdiğinden bu yana, yalnızca ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma sunarak değil, aynı zamanda sticker’lar, Timeline ve Resmi Hesaplar gibi interaktif özelliklerle entegre sesli ve görüntülü arama imkanı sunarak 10 milyon Türk kullanıcısı için tüm mobil ihtiyaçlarının karşılandığı bir yaşam platformu haline geldi. Ayrıca, aynı anda 200 kişiye kadar kolayca ve güvenle mesajlaşmayı sağlayan grup sohbeti özelliği bulunuyor. Sabit hat ve cep telefonlarını düşük tariflerle arama imkanı sunan LINE Premium Call ve özçekim (selfie) için özel bir kamera uygulaması olan B612 de LINE’ın yeni kullanıcılar kazanmasında etkili oldu.
Türkiye’ye geldiğinden beri devam ettirdiği yerelleştirme çalışmaları da kullanıcı sayısının artışını hızlandırdı. İlk olarak ünlü karikatüristler Uğur Gürsoy ve Erdil Yaşaroğlu tarafından yaratılan Fırat ve Bidon gibi sevilen çizgi karakterlerin de aralarında bulunduğu dokuz yerel sticker seti sunan LINE, geçtiğimiz günlerde konuşmaları daha da eğlenceli hale getirecek, sadece Türk kullanıcılar için özel olarak hazırlanan, “Türkçe Metin Sticker”larını sundu.
Türkiye’deki LINE kullanıcılarının ilgilendikleri konularda en son güncellemelerden haberdar olmaları için aralarında Beyaz Show, Penguen Dergisi ve blogger’lar tarafından Türkiye’nin üç büyük futbol takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın anlık maç bilgilerinin aktarıldığı hesapların da olduğu 22 yerel Resmi Hesap açıldı
LINE İş Geliştirme Bölümü, Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Minho Goh yaptığı açıklamada, “Türkiye’de, 10 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığımız için çok heyecanlıyız. Bu rakam LINE’ın Türkiye’deki gelişimi için önemli bir kilometre taşıdır. LINE olarak kullanıcılarımızın günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldik. Günlük aktif kullanıcılarımızın yarısından fazlası sesli ve görüntülü arama yapıyor. Ayrıca son birkaç ayda Timeline’ını kontrol eden kullanıcı sayımız iki katına çıktı. Şu anda LINE’ı yaşam platformu olarak daha ileri bir noktaya taşımak üzere daha fazla hizmet ve yerel ortaklıklar arayışındayız. 2015 yılında, sadece bir iletişim platformu olmaktan öteye gidebilmek için yerel oyun stüdyoları, eğlence firmaları, perakende markaları, hızlı tüketim ürünleri ve telekomünikasyon şirketleri gibi çeşitli sektörlerden firmalarla birlikte çalışacağız. Hedefimiz Türk kullanıcıların tüm mobil ihtiyaçlarını karşılayan bir yaşam ve eğlence platformu olmak, “dedi.