Yazmak Ve Yaratıcı Yazarlık

Yazmak Ve Yaratıcı Yazarlık

PAYLAŞ

Yaratıcılık gerektiren her dalda olduğu gibi yazarlığın da kolay ve zor tarafları vardır. Yazmak, bir müzik aleti çalmayı öğrenirken olduğu gibi her gün saatlerce tekrar yapmayı gerektirmez. Yazmak için hiçbir ritüel gerekmez, tüm ihtiyacınız kalem, kağıt ve bir yer. Yazmak için özellikle sessiz veya özel bir yere ihtiyacınız da yok. Metroda, otobüste, kafede, evde,canınızın istediği her yerde yazabilirsiniz. Yazmak için genç, güzel, yakışıklı, zengin olmanız gerekmez.

Yazmak için söyleyecek sözünüz olması yeterlidir.

Yazmak insan doğasına uygun, yararlı, kişiyi sosyalleştiren, maliyetsiz ve zahmetsiz bir uğraştır.
writers_block-e1368467379710
Bazı insanlar için kendini doğal bir şekilde ifade etmenin yolu, sanatın diğer dallarıdır. Müzik, resim, sinema, dans, fotoğrafçılık, oyunculuk ve daha bir çoğu olabilir.Şu bir gerçekki; giderek daha çok insan kendini en eski, en yalın yöntemlerle ifade etmek istiyor.Bazıları da öykü, roman, makale, biyografi, senaryo ve daha birçok çeşidiye yazmak, varlığını sözcüklere dönüştürmek iser.

Yazmak için başlangıç aşaması olabilecek bir kaç alıştırma önerisiyle devam edelim:

  • Niçin yazmak istediğinizi küçük bir paragrafla (en fazla 30 kelime olmalı) açıklayın. Yaşamdaki amaçlarınız, tecrübeleriniz, dünyayı nasıl algıladığınız size yol gösterebilir.
  • Yaşadığınız çevrede bir yazar grubu olup olmadığını öğrenin ve gruba katılmaya çalışın.
  • Eserlerinden en çok etkilendiğiniz yazarlarınkısa bir listesini yapın. Bütçenize göre kitapçı, sahaf veya kütüphanelerden yararlanarak bu kitapları edinin.
  • Serbest yazı çalışın. Saatinizi 5 dakika sonrasına kurun ve bu süre boyunca, üzerinde düşünmeden içinizden geleni yazın.
  • Aile ve akrabalarınızdan birini seçip onun kendine has özelliklerini onu hiç tanımayan birine anlatacağınız biçimde yazın.Nasıl giyinir? Nasıl konuşur? Nelere güler? Nelere üzülür? İlginç huyları var mı? Ona has tavır, mimik, hareketler var mı? Bunların tümünü 300 kelime ile anlatmaya çalışın.
  • Otobiyografinizi tam tamına 40 kelimeyle yazın
  • Elinizin altında hep bir not defteri ve kalem bulundurun
  • Müze ve galerilerde ilham verici resimler arayın
  • Yeni yazarlar keşfetmeyi deneyinyaratici-yazarlik-atolyeleri-400x230
  • Para için yazmayın bu işte para yok (en azından uzunca bir süre)

Elbette kendi kendinize yaptığınız alıştırmalar ve yöntemler önemlidir. Ancak yaratıcı yazarlık atölyelerinden faydalanmak sizi bir basamak daha ileriye taşıyacaktır. Yazmak ile ilgili söylenecek sözlerin bu makaleye sığdırılması mümkün değildir.  Yol gösteren ve ilham veren yazımız sadece başlangıç.Önünüzde uzun ve meşakkatli bir yol var. Kolay gelsin.

PAYLAŞ
Önceki makaleKate Moss İle 40. Yaş Güzelliği
Sonraki makaleiPhone 5S İnceleme
Gezegende.com, teknoloji, bilişim, sosyal medya ve internet odaklı haber portalıdır. 2013 Temmuz ayında yayına başlayan Gezegende.com'u yakından takip etmek için sosyal ağ hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz.