Elon Musk, Başarılı Olmak İsteyenlere 6 Tavsiye Sundu!

Elon Musk, Başarılı Olmak İsteyenlere 6 Tavsiye Sundu!

PAYLAŞ
Elon Musk, Başarılı Olmak İsteyenlere 6 Tavsiye Sundu!
Elon Musk, Başarılı Olmak İsteyenlere 6 Tavsiye Sundu!

Elon Musk FRS (doğum Elon Reeve Musk, 28 Haziran 1971), mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi ve hayırsever. Elon Musk, hem doğduğu ülke Güney Afrika Cumhuriyeti, hem Kanada, hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıdır. Günümüzde Musk hâlen, 20 yaşında göç ettiği Birleşik Devletler’de yaşamaktadır. SpaceX’in kurucusu, CEO’su ve mühendislik ve tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı, Tesla, Inc.’in CEO’su ve ürün mimarı; The Boring Company’nin kurucusu; Neuralink’in kurucu ortağı; OpenAI’nin kurucu ortağı ve ilk eş-başkanıdır. 2018 Kraliyet Topluluğu Üyesi (FRS) seçildi. Aralık 2016’da, Forbes‘un yayımladığı “Dünya’nın En Güçlü İnsanları” listesinde 21. sırada yer aldı ve 2019’da, yine Forbes‘un yayımladığı “Dünya’nın En Yenilikçi İnsanları” listesinde ilk sırada yer aldı. Temmuz 2020 itibarıyla net servetinin 46,3 milyar Amerikan doları ($) olduğu tahmin edilmektedir ve yine Forbes tarafından hazırlanan “Dünya’nın En Zenginleri” listesinde 31. sırada yer almıştır. (Kaynak: Vikipedi)

Toplantıları Uzun Tutmayın

elon-musk-basarili-olmak-isteyenlere-6-tavsiye-sundu

“Büyük ve aşırı gündem içeren toplantılar, dev şirketlerin en büyük sorunlarındandır ve zamanla bu toplantıların kalitesi kötüleşir. Tüm büyük toplantılardan kurtulun ve toplantıları olabildiğince kısa sürede bitirmeye çalışın. Son derece acil bir konuyla uğraşmadıkça sık sık toplantı yapmaktan kurtulun. Acil durum çözüldüğünde toplantı sıklığı hızla düşmelidir.”

Her Toplantıya Katılmak Zorunda Değilsiniz

“Herhangi bir değer oluşturmadığınız bir toplantıdan çıkın veya görüşmeyi bırakın. Bir yerden çıkıp gitmek kabalık değil, birini zorla tutmak ya da kalarak vakit kaybetmek ve kaybettirmek kabalıktır.”

Açık İfadeler Kullanın, Anlaşılması Zor Kelimeler Seçmeyin

elon-musk-basarili-olmak-isteyenlere-6-tavsiye-sundu

“Nesneler, yazılımlar veya işlemler için kısaltmalar ya da anlamsız kelimeler kullanmayın. Genel olarak, açıklama gerektiren her şey iletişimi engeller. İnsanların Tesla’da çalışmaları için bir sözlüğü ezberlemelerini istemiyoruz.”

Komuta Zinciri Pek de Önemli Bir Şey Değil

“İletişim, ‘komuta zinciri’ aracılığıyla değil, işin yapılması için gerekli olan en kısa yoldan geçmelidir. Komuta zincirini dayatan herhangi bir yönetici, yakında kendilerine başka yerlerde iş arayacaklar (Tesla yöneticilerini kastediyor. Bu satırları bütün çalışanlar okuyor)”

Biriyle İletişime Geçmeniz Gerekiyorsa Doğrudan O Kişiye Yönelin

elon-musk-basarili-olmak-isteyenlere-6-tavsiye-sundu

“Sorunların ana kaynağı, insanlar arasındaki iletişimin zayıf olmasıdır. Bunu çözmenin yolu, tüm seviyeler arasında serbest bilgi akışına izin vermektir. Birimler arasında bir şeyler yapmak gerektiğinde böyle yapılar, hep bir üst merci ile konuşmak zorundadır. İşi asıl yapan insanlar önce birim yöneticilerine, onlar müdürlerine, müdürler genel müdürlerine, genel müdürler de başkanlarına derken ortalık çok karışır. Süper aptalca şeyler yaşanır. Doğrudan konuşmak ve sadece doğru şeyi yapmak gerekiyor”

Tüm Kurallara Uymayın, İnsiyatif Alın

“Daima rehberiniz olarak sağduyuyu seçin. Eğer bir ‘şirket kuralı’ söz konusuysa, belli bir durumda gülünç bir şeye neden olacaksa o kuralı çiğnemelisiniz veya değiştirmelisiniz.”