Yapay Zekâ Destekli “EBA Asistan” Hizmete Girdi!

Yapay Zekâ Destekli “EBA Asistan” Hizmete Girdi!

PAYLAŞ
Yapay Zekâ Destekli 'EBA Asistan’ Hizmete Girdi!
Yapay Zekâ Destekli 'EBA Asistan’ Hizmete Girdi!

Yapay Zekâ Destekli “EBA Asistan” Hizmete Girdi! Koronavirüs ülkemizdeki etkilerini son günlerde azalttı. Ancak eğitime vurduğu darbeyi savuşturmak konusunda önemli adımlar atılması gerekiyor. İlk olarak okulların tatil edildiğini görmüştük. Tatil haberinin duyurulmasından 1 hafta sonra uzaktan eğitim kararının alındığı açıklanmıştı. Bunun için ise EBA öğrencilerin yardımına koşmuştu.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), bu zor süreçte öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin sıklıkla kullandığı bir platform olarak dikkat çekiyor. 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenim kademelerinin dersleri platformda yer alıyor. Kullanımı kolaylaştırmak için sürekli güncellenen EBA yeni bir özelliğe daha kavuştu. Bu özellik ise EBA Asistan.

EBA Asistanyapay-zeka-destekli-eba-asistan-hizmete-girdi

Millî Eğitim Bakanlığı, kullanıcıların sorularına anında yanıt verebilmek için geliştirilen yapay zekâ destekli EBA Asistan sayesinde birlikte sorunları daha kısa sürede çözmeyi ve sistemi en etkili şekilde kullanmayı hedefliyor. Bu kapsamda sanal asistan, MEB uzmanları tarafından belirlenen 10 ana başlıkta en çok sorulan 100’e yakın soruya anlık olarak yanıt verebiliyor.

EBA Asistan şifre alma, şifre yenileme, ders programı sorgulama, sınav durumu, öğretmenlerle görüşme gibi konulardaki soruların yanıtlarını veri tabanından bularak anında yanıtlayabiliyor. Yapay zeka, türk mühendisler tarafından doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojileri kullanılarak geliştirilmiş durumda. Sahip olduğu makine öğrenmesi sayesinde kullanıcı sorularını yanıtlayabilen yapay zeka, soru sorulmaya devam edildikçe sorulara daha iyi yanıt verebilecek.

Milli Eğitim Bakanı’nın Açıklaması

“Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de öğrencilerimizin derslerinden mahrum kalmaması için uygulamaya aldığımız EBA sistemini tüm dünyaya liderlik edebileceği bir yetkinlikte geliştiriyoruz. Sistemin eksikliklerini hızla tespit ettik ve ‘nasıl daha fazla geliştirebiliriz’ sorusunu sorduk. Burada ülkemizin yapay zekâ alanındaki deneyimli şirketlerinden CBOT, gelişmiş yerli yapay zekâ teknolojisiyle bize destek oldu ve kamu-özel sektör iş birliğinin güçlü bir örneğini sergiledik.

Bu çalışma aslında ülkemizin kendi kendine yetebilecek seviyede olduğunu gözler önüne seriyor. EBA Asistan ile öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz, sistemle ilgili merak ettikleri her soruyu arkadaşlarıyla konuşur gibi bota yazacak ve bot, gelişmiş doğal dil işleme teknolojisi sayesinde bu soruları hızla anlayıp Millî Eğitim Bakanlığı sistemlerimizden çektiği verilerle doğru cevapları anında verebilecek.”